Foredrag

Hvordan bevare man sin livsglæde, når en alvorlig sygdom kommer væltende? Hvordan lærer man at grine igen? Og hvordan opretholder man den samme naturlige tilgang til tilværelsen, når alle andre lægger hovederne på skrå og taler om medicin, diæter og træning – og om, at der ikke findes nogen plan B? Nyt foredrag om livet med sclerose.

Da sangerinden Misen Groth er 35 år, får hun konstateret sclerose. Verden kommer på tværs og alting ramler. Hun har to små børn, mand og karriere og bliver nødt til at redefinere sig selv og vælge, hvilken plads diagnosen skal have i hendes liv. hurtigt vælger Misen Groth ikke at se sig selv som syg. Det giver udfordringer, men også mod på at opleve livet og være andet end sin sygdom.

“Jeg var sangerinden Misen. Så blev jeg moren Misen. Derefter blev jeg sclerose-Misen og nu er jeg pludselig sangerinden Misen igen. Som at have haft en forkert frakke på for længe, jeg pludselig kan få krænget at. Jeg kan jo for helvede stadig synge! Jeg har sgu da ikke sclerose i stemmen – eller i mine følelser eller i mit hjerte! Det virker både selvfølgeligt og overraskende,” skriver Misen Groth i sin biografi, der udkom i efteråret 2016 samtidig med hendes fjerde album.

I foredraget med samme navn som bogen, jeg kan da stadig synge, fortæller Misen Groth om livet med en uhelbredelig diagnose. Om op- og nedturene fra sygdommens allerførste symptom over usikkerheden og angsten for fremtiden til hendes liv i dag, hvor hun er blevet meget klogere på både sig selv og alt det, sygdommen gør ved hende og hendes omgivelser.

Jeg kan da stadig synge er et levende, fabulerende, nærværende, ærligt, humoristisk og optimistisk foredrag om, hvordan Misen Groth gennem de sidste 15 år har fundet sin egen måde at håndtere sygdommen på. Det er en atypisk sygdomsfortælling om, hvordan livet også kan være – fortalt med kant og humor. Foredraget stiller skarpt på mødet med hospitalsvæsenet, ensomhed, selvopfattelse og andres opfattelse. På familie, kærlighed, ambitioner og trangen til stadig at være til nytte på trods at et handicap. Misen Groth viser, hvordan et enkelt menneskes liv på et splitsekund kan gå i sort, men også hvordan perspektivet langsomt kan åbne sig igen, og frem for alt viser hun, hvordan man genvinder sine pejlemærker og lysten til at navigere efter dem.


Foredraget varer:
 Cirka to timer inklusive pause og spørgsmål
Pris: 3.500 kroner plus transport
Kontakt: info@misen.dk
Vis flyer som PDF: Foredrag-MisenGroth-PDF


Anmeldelser & kommentarer


“Tusind tak for en fantastisk aften i Ladybird i aftes, selvom det var dit første foredrag, om dit liv med sclerose, var det levende, ærligt og humørfyldt foredrag, alle kunne tage noget med sig hjem. Har kun hørt rosende ord om aftenen.”

“Tak for et fint foredrag. Din fightervilje er da helt i top. Held og lykke fremover.”

“Et helt fantastisk foredrag, af en sød og sjov kvinde, kan varmt anbefales. Tak for det.”

“Tak for en rigtig god aften. Det blev fortalt med en dejlig humor og alvor. Stor ros til dig.”