Min ønskeseddel

 

fullsizeoutput_259b

Min ønskeseddel

På tirsdag er det min fødselsdag, så fylder jeg 51. Moden, afklaret single lady. Hm …
Familien spørger efter en ønskeseddel, der er langtidsholdbar, så den også kan bruges til jul. Gad vide hvorfor ønskesedler er blevet sådan en lidt sur pligt:
”Sender du ikke snart den ønskeseddel?”
”Nå jo, er ved at lave den (?) – skal nok få det gjort!”
Eller børnene, som tvinges til at liste op, hvad de gerne vil have, udover det de har i forvejen. For så de da blive glade for det:
”Nu skal du altså skrive den ønskeseddel!”
”Ja mor, jeg gør det når jeg kommer hjem fra fodbold – det lover jeg!”
Vi bliver praktiske og tænker, at vi lige så godt kan give hinanden noget, vi alligevel har brug for, når vi nu har spenderbukserne på. Problemet er bare, at vi sjældent rigtig mangler noget, og så producerer vi ønskesedler, der mere ligner bestillingslister med links, henvisninger, størrelse, farve og lagerstatus.
Det er ok med mig – det kan jeg selv finde på. Så giver og får man da ikke noget der ikke gør glad eller skal byttes.
Jeg har foreslået vi skulle lave gavefri jul, men det vil drengene ikke høre tale om – endnu, på trods af de er 24 og 21. Det skal nok komme en dag. Så kan vi lave mad, spise, spille og hygge og give hinanden gaver lige de dage vi har lyst. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at give gaver – især til mine børn. Jeg er bare lidt lækker-stresset over det dér Black Friday, Cyber Monday eller slå-til-nu-eller-du-fortryder-big-time tilbud.

Da drengene var små, sagde jeg altid, at de måtte ønske sig alt, hvad de ville. Et slot, en biograf, hundrede poser chips. Jeg fortalte dem, at der ingen limits er på ønsker, og at ingen kan bestemme, hvad man skriver på sedlen, det er bare ikke sikkert man får det. Men ønsker, er vel også det, der driver os – især hvis det ikke kun er ting som en ny blender (gud, sådan én ønsker jeg mig faktisk) eller nye gadgets, men ønsker for livet og fremtiden.

I år ønsker jeg mig:

  1. 8 timers uafbrudt søvn
  2. En dag fuld af pep og power ad lib
  3. Kvindelig vuggende gang
  4. Hus-fys til forefaldende massage og ultralyd samt evt. til lidt ergonomisk rigtig rengøring? Nej, ok:
  5. Rengøringshjælp
  6. En indendørs 30 grader varm pool med dertilhørende poolmand
  7. Stiletter til stivbenede
  8. En ud-af-kroppen oplevelse

Uover det ønsker jeg mig, helt banalt men på den gode måde, fred i verden, masser af kærlighed og at mine børn er lykkelige og tilfredse med livet. Og så lige den dér blender …

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *