Skrot sclerose

unknown
Normalt er nyheder om sclerose i nyhederne ikke særlig opløftende eller spændende. På nær når jeg en sjælden gang i mellem snubler over en artikel hvor de lover, at nu er de lige ved og næsten at finde på noget helt mirakuløst, som giver os huden, musklerne og (livs)kræfterne tilbage igen. Så klynger jeg mig til den i dagevis, viser den til mine venner, fejrer det med mine børn indtil alt bliver normalt igen og livet går videre på bedste beskub.
Mere hyppigt er det, at læse artikler som denne her fra Politiken i den forgangne uge.
Tallet øges, vi bliver flere og flere og vi er især kvinder. Denne gang er der dog en pose penge, der er lovning på. Super! Fedt! Gør det: Knæk koden! Hvis I alligevel knækker cancer denne uge, kan I så ikke lige knække sclerosen, når I nu er i gang? Knæk cancer. Skrot sclerosen. Vi er SÅ klar. Og nu skal vi jo ikke komme op og slås om hvilke sygdomme der er bedst/værst. Cancer eller sclerose. Pest eller kolera.

Nå, der var intet nyt andet end penge, hvilket vel på en måde også er godt, hvis penge kan være med til at knække og skrotte. Dog var der en sætning fra Brita Løvendahl, som er direktør for sclerosehospitalerne i Danmark, som jeg bed særligt mærke i:
“Sygdommen er som at have et sværd hængende over hovedet. Man bliver nødt til at udvikle en robusthed over for sygdommen, så man stadig kan fastholde sin identitet og sin drøm om det gode liv,” siger hun.
Og så synes jeg, de er ved at have fat i noget. Noget konkret. Noget der kan gøres.
Det understøtter jo så teorien om alting når Stephen Hawking siger:
“Det er ikke de stærkeste af en art, der overlever, og heller ikke de mest egnede, men dem, der er bedst til at tilpasse sig forandringer. Det er vigtigt ikke at give op.”
Og lad mig her understrege med stor fed permanent tusch, at han lider af ALS, som er er en dødelig sygdom og helt anderledes end den jeg render rundt med, som ikke er dødelig!

Men det jeg tænker, er: Mens I arbejder på at finde pengene frem, løse mysteriet og få skrottet sclerosen, kunne vi jo fokusere på det med robustheden og tilpasningen. Tålmodighed og udholdenhed. Det kunne vi måske blive bedre til, mens vi venter. Og hvis vi får en tema-uge på TV, landsindsamling, Vild Med Dans og fed musik, siger vi da ikke nej. Knæk cancer! Skrot Sclerose!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *